Vajina İç Dudak Küçültmek İsteyenlere Labioplasti
Labioplasti ameliyatı nasıl, kimlere ve neden yapılır? Tüm ayrıntılı bilgileri bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Labioplasti Ameliyatı Nedir?
Labioplasti ameliyatı nedir? Kadınlarda çoklu doğumda veya doğuştan gelen ve genital organların iç dudaklarında oluşan sarkmaların düzeltilmesi amaçlı olarak yapılan operasyonlarda labioplasti ameliyatı olarak belirtilmiştir. Başka bir anlatımla, vajinanın büyük dudakları olarak bilinen dış dudakların (labia majör) ya da dış dudak yapısının hemen altında yer alan iç dudakların (labia minör) cerrahi cerrahilerle düzeltilmesi işlemidir. Genital sinora (iç dudak) kadınlarda kullanılır rastlanan genital estetik problemlerinden oluşur. Labioplasti ameliyatlarında aşırı büyüme gösteren veya sarkan iç dudaklardaki fazla doku alınmakta ve labiumlar yeniden estetik bir görünüme kavuşturulmaktadır.
Labioplasti Ameliyatı Kimlere Uygulanır?
Labioplasti ameliyatı kimlere yapılır? Vajinanın iç dudaklarında meydana gelen sarkmalar bireyin cinsel yaşamını ve yaşam kalitesini olumsuz etkiler seviyelerini, labioplasti artık tıbbi bir gereklilik haline gelmiştir. Muayeneyi gerçekleştiren hâkim tarafından zorunlu görülmesi halinde cerrahi girişimi kısıtlayacak herhangi bir hastalığa sahip bulunmayan erişkin yaştaki tüm kadınlara uygulanır. Öyle ki, doğum sonrası sarkmaların onarımı için ameliyatı tercih ettiğiniz gibi, özgüven kazanmak için doğum yapmamış olan kadınlar da labioplasti estetiği talebinde bulunmaktadır.
Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır? Cerrahi estetik cerrahi girişimidir. Ameliyat altında ortam sterilizasyonu büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple bu tür operasyonlar tüm steril şartların en üst düzeyde sağlanmıştır ameliyathanelerde gereklidir. Ameliyat öncesi uzman hekimler tarafından yapılan muayene sonrası bireyin labioplasti girişimine ihtiyaç duyup duymayacağı içindir.
Labioplasti ameliyatı, işlemin içeriğine göre yarım saat ile 1 saat arasında değişebilir sürelerde yapılabilmektedir. Hasta anestezi altında cerrahi müdahale etmek gerekir. Labioplasti ameliyatı olacak bazı işlem işlemleri için gerekli. Cerrahi bir işlem olan labioplasti tedavisi enfeksiyon oluşumları yönelik tüm risk faktörleri göz içeren bulundurulmakta, ameliyat ünitesidir.
Labioplasti ameliyatları işlem sonrası hastanın hastanede yatışını incelemek bir girişim değildir. Ameliyat sonrası hasta birkaç saat içerisinde normal yaşamına geri dönebilmektedir. Ameliyattan atılan dikişler 10 gün gibi bir süre içerisinde kendiliğinden düşmektedir. Dikişlerin düşmesine kadar geçecek olan personel birey tuvalet temizliğine özen göstermeli, temizlik önden arkaya doğru içindir.
Ameliyat sonrası hasta kişisel temizlik ve bakımını sürdürmek adına duş alabilir. Ancak yaklaşık 10 günlük odada küvet veya havuza girilmemesi tavsiye edilmektedir. Çünkü bu tür ortamlarda aşırı nemlenmekte, bu durum iyileşme süresinde gecikme sebebiyet verebilmektedir. Yine aynı sebeplerden dolayı yüksek nem içeren hamam, sauna gibi kalınlaştırmayın tavsiye edemiyor, ortak kullanım açık olan tuvaletlerin de kullanılmaması önerilmektedir.
Labioplasti ameliyatları büyük oranda kanama gerçekleşmeden yapılabilen ameliyatlardır. Ancak daha önceden kan kanı ile ilgili bir sorun bulundu. Ameliyat bölgesinde nadiren de olsa adet kanamasına benzer ufak bir kanama olması olağandır. Ameliyat sonrası aşırı kanama oluşması halinde vakit geçirilmeden tıbbi desteklemeye gerek. Labioplasti ameliyatını gerekli kılan durumlar arasında,
- Küçük dudakların olması gerekenden çok daha büyük oluşu
- Küçük ve büyük dudaklar arasında orantısız bir büyüklük farkı olması
- Küçük dudaklarda sarkma görülmesidir.